Kicsit szétszórt gondolatok 😂

“Megközelíteni egy másik embert nem csak az ölelés, de még egy őszinte beszélgetés szintjén is, amikor “őszintén kiadom magam”, veszélyes dolog. Kockázatos. Vajon mit kezd velem? És én mit kezdek vele? Beengedni magamba valakit – ez a szeretet. És ehhez le kell győzni (…) azt a félelmemet, amit lehet, hogy utólag igazol az élet, hogy nem kellett volna” Müller Péter.

Nos én most, nem mondom és írom azt,hogy nem kellett volna. Az előtte lévőkre mondhatnám,de nem teszem.
Miért?
Mert mindennek oka van. Azoknak is ami volt. Ez utóbbi más. Jobb volt,másabb volt. Segített.
Miben?
Hogy megtanuljam, hogy szép vagyok, hogy okos,hogy érdekes és nem utolsó sorban értékes.
Nem mellette, hanem most. Nem miatta,hanem magam miatt. Mert fontos lettem…..magamnak. Mert rájöttem,megfelelni is magamnak kell. Igaz kellett egy kis segítség és útmutatás,de mindez nélkülem nem ment volna.
Ma már nem nézem folyton a telefont, hívott vagy írt? Fent van,vagy nem?
Sokan tartják úgy,hogy ha fontos keres,ha nem akkor úgyse. De mint mindennek sok oldala van. Ennek is. Nem taglalom,mindenki másként értelmezi.
Lehet veszekedni azért,mert nem hív,nem ír, de lehet másként is.
Eltünsz mert nem vagyok fontos? Eltűnök,mert ne akkor keress ha gond van. Azt mondtam valakinek,nem úgy van hogy van valaki a hétköznapokra,és egy másik a hétvégére ,az ünnepekre.

A napokban sok furcsaság is történt. Hozzáteszem az elmúlt pár nap a meglepetések napja volt. Olyan embertől kaptam segítséget akitől nem gondoltam volna. Változik. Nem miattam. Azt hittem mindaz amit mondok,nem segít. Hát meglepődtem. Változik. Előnyére. Nem fogom élvezni a gyümölcsét,de ha mindez az Ő javát szolgálja,már volt értelme.😉

Ma a hitemet kell erősíteni. Látni egy jobb és szebb jövőt.
Mikor átléptünk a mai napba,elképzeltem és láttam amit oly nagyon szeretnék.
Hiszem hogy eljön ez az idő…..

“A kínai bölcsek azt mondják, hogy a várakozás hosszú időszakát nem türelmetlen körömrágással kell tölteni, hanem vidáman! Enni, inni s örülni az életnek addig is, míg valóra válik a vágyunk. Örömmel, derűvel, s laza lelki tartással (…). Majd jön, ha jönnie kell! ” /Müller Péter/

Mivel számomra a türelem gyakorlása is tanulás,így a fentiek pont ide vágnak.😊

a