Facebook, ahol tökéletes mindenki…vagy nem

Nos azzal kezdeném, hogy tökéletes vagyok. Igen magamnak. Van megannyi hibám, de mivel ezt tudom igy ez még tökéletessebbé tesz.
De nem a facebook nevű közösségi oldalon.
Aki ismer, tudja nem igazán teszek fel magamról képet. Ennek oka van, de nem az hogy nem felelnék meg.
Akinek van ilyen oldala, az tudja, hogy időnként megjelennek ismeretlenek, akiket feldob jelölésre. Ha olyen hangulatom van megnézem ki is az, honnan kellene ismernem, kivel vagyunk közös ismerősök.
Na itt kezdődnek az én kis problémáim.
Na kezdjük ott, hogy egyesek ugy ismerősei a másiknak, hogy sose látta, nem beszélt vele.
A másik a fotók.
Hát nem tudom. Vannak az én ismerőseim közt olyanok akik tényleg szépek, sőt fotogének. Ha feltesznek egy egy fotót ott felvállalják önmagukat.
De….
Az ilyen kalandozásaim során rengeteg olyan fotóval találkozom, amin lehet látni a pózolást, a magamutogatást, amelynek két célja van. Egy, a rengeteg like, az ismerősök, jelen esetben a pasik száma. Kettő, nincs megfelelő társ ( esetleg ha van az nem elég) illetve a társkereső portálokon való jobb eladhatóság. Az hogy az illetőnek a valóságban semmi köze a képen jól mutató hölgyhöz, az már más dolog. A kép valóban róla készült, de a neten található ezerféle photoshoppal úgy lehet babrálni egy egy képpel, ahogy kedvünk tartja. És a férfiak bedőlnek, főleg ha a külsőségre buknak.
Van egy rossz hírem, ez a nőkre épp úgy vonatkozik.
Volt egy ismerkedős korszak az életemben. Sok portálon fent voltam, volt amire évekkel korábban regisztráltam, akkor még közösségi portálként működve, mire visszatértem mér ismerkedés folyt ezerrel.
Nos egy pár esetet elmesélnék, tanulságul arra, nem minden az aminek látszik.
A fentebb említett közösségi, majd ismerkedős portálon összeakadtam jó pár emberrel, igen főleg pasival.
Nos igaz akkor még barna voltam, de előszeretettel játszottam el akkor is a butuskát. Rá is haraptak ezerrel.
Az hogy egy ilyen portálon rengeteg a csaló, arra itt jöttem rá.
Keresett engem az amerikai hadsereg állítólagos orvosától, a tábornokokon keresztül az őrjáratát végző katonáig mindenki. Ezek aztán állítólag a világ minden táján voltak katonák. Az egyik Afganisztánban, a másik Afrikában. Az orvos például volt Irakban, de megjárta Afrikát is. Aztán volt olyan aki mérnök volt és épp az Óceán közepén jutott eszébe ismerkedni.
Akik ismernek, tudják egyetlen nyelvet ismerek és beszélek ez a magyar. Van amit megértek a németből és az angolból, de nem ismerem a nyelvet, nem beszélek egyiken se. A Google az én barátom, tehát ahhoz fordultam és fordítottam oda és vissza.
Ezek a pasik mind mind egytől egyik jóképűek voltak, egyedülálló apukák, akik társat keresnek.
De honnan tudhatták mit akarok én? Nos egyszerű, csak azok az emberek ismerkednek így akik szeretetre és törődésre vágynak.
Nos miután én nem vagyok buta az első pár nap után kibukott a szög a zsákból. Ezek a pasik csak pénzt akartak, mert csak igy tudják biztosítani a jövőt velünk. Jó vicc, de mégis csak szomorú az egész.
A legkitartóbb az állítólagos angol orvos volt. Kitartó utánjárás után találtam egy külföldi oldalt, segített a fordító az oldalon talált szöveg olvasása közben, ahol megtaláltam mindenkit. Az angol orvost is. Hölgyeim, egy sem úgy néz ki mint a képeken!
Uraim, szeretném meglepni Önöket, nagyon sok szép és csinos, dús keblű nő fotója volt fent, akiknek semmi köze a valósághoz.
De hogy a magyar társkereső oldalakon maradjunk, itt van ám minden mi szem szájnak ingere.
Találkoztam párral, hát nem mondom, van a pasiknak egy jó adag önértékelési zavaruk.Volt aki nem jött be, és kishiján megerőszakolt, még jó hogy az eszem a helyén van, gy megúsztam.Aztán van aki irt csodásakat, de aztán mikor találkoztunk két összefüggő mondatot nem tudott kimondani. És van a kedvencem. Vele megegyeztünk akkoriban hogy nem jövünk be egymásnak, de nem volt olyan nap, amikor épp várt a soros nőre, ne írt volna, mert az én ironiámra volt szüksége.Nem voltam kíméletes vele. De ez mind a múlt, ma csak egy valaki van akivel közös dolgom van.
Mindezt azért írtam meg, mert a külső az egy elhanyagolható tény, főleg a facebook nevű portálon.
Ha valaki venné is a fáradtságot kicsit átnézni a régi képeket, vagy csak azokat ahol az állítólagos barátokkal van lefényképezve, hát nem tudom lenne e ennyi rajongó.
Sajnos tapasztalataim alapján, lehet mindig ilyen pasikat fogok ki, az életembe lépő pasiknak a külső számít. Nem vagyok büszke rá, de volt olyan pasi akinek tudtam a jelszavát és a döbbenet kerülgetett amikor szembesültem a dolgaikkal.
Ők úgy jártak mint az egyszeri ismerősöm, aki elfelejtette kitörölni az előzményeket a gépéből, az oldalakon bent maradt, a hölgy pedig akivel együtt élt, rátalált mindenre. Eljegyzés lett az ára, bár megnősülni nem akar.
Visszatérve a facebook nevű portálra, arról pedig nem is írtam, hányan vannak fent kamu névvel, fotóval és kapcsolatokkal. Hány olyan nőnek nevezett valaki van fent, aki úgy növeli rajongói számát, hogy meztelen fotókkal bombázza a pasikat.
Igaz normális pasi az ilyet észre sem veszi. A hangsúly a normális pasin van, mert vannak akiknek a magyar anyanyelv olyan mértékű antiszociális kifejezést tudnak a szájába adni, hogy időnként megdöbbenek.
Nos lehet kérdezni ennyi negatívum után miért is vagyok fent a közösségi oldalon.
Hát van néhány okom:
1. vannak normális emberek, elég sokan, akiket csak igy találok meg.
2. nincs tévém, igy legalább okosabb maradok, innen előbb tudok meg mindent, mint máshol
3 van humorérzékem és jókat tudok vigyorogni ennyi tökéletes emberen
4 azért még sok jó ember van
5 fogalmam sincs 🙂

a