Horoszkóp 😊

Horoszkópok. Ki hisz benne,ki nem. Azt olvastam,hogy csak az az igazi,a ránk vonatkozó,amit csak nekünk készítenek. Ehhez viszont nem elég azt tudni melyik év hányadik hónapjának napján születtünk,hanem a pontos idő is kell.
Nos a horoszkópból igazán mindenkinek azt kell/ kellene nézni ami épp rá vonatkozik.
Az elmúlt napokban olvastam én is a sajátomat. Nem egy oldalon,hanem több ilyen témával foglalkozó oldalon is. Egy dolog minden rám vonatkozó csillagjegynél ugyanaz volt. Változás,elengedés.
Sokan ilyenkor azt gondolják hogy az a párkapcsolatra vonatkozik. Sokat gondolkodtam és rájöttem, nem ez van a dolgok mögött. El kell engedni mindent ami visszahúz. De visszahúzó nem egy másik ember lehet,hanem mi saját magunk. Mi,mert nem engedjük el azt ami rossz. Rossz nem a társ,mert oly könnyű másban keresni a hibát. Pedig mi magunk is okai vagyunk az életünk úgy nevezett ellaposodásáért. Miért? Mert ragaszkodunk egy olyan megszokott sémához,ami nem visz előre. Mert nem akarjuk meglátni,mi az ami nem visz előre. Egy-egy beidegződés,megszokás nem szolgálja a javunkat. Mire gondolok?
Éveken keresztül elhittem,hogy minden baj forrása én vagyok,mert nem vagyok elég jó. Mindig meg akartam felelni,főleg a párkapcsolatokban. Az egyiknek anyakomplexusa volt, hát ilyen lettem. Fellázadtam. A másiknak 3 pillér kellett,de legfőképp egy új nő a feleség mellé,aki támogatja. Kellett hozzá pár év,mire kinyílt a szemem. Hazugságok a válásról, a családról,mindenről. Elhittem,mert el akartam hinni,mert függő voltam. Azt hittem nem való nekem az egyedüllét. Ma már nem ilyen vagyok,de még mindig ragaszkodtam a megszokott sémához. Adtam,adtam és adtam. A tárgyak csak másodlagosak. Adtam szeretetet,hűséget,bizalmat. Adtam segítséget,támaszt. De főleg sok sok szeretetet, olyat amilyet senki. Mert én úgy szerettem amilyen. Nem kértem változást,hisz aki szeret az kicsit idomul. A másikhoz, hisz adni is kell és kapni is. Aztán lecseréltek. Őszintén? Nehezen viseltem. Nem csináltam cirkuszt, nem hiszitem. Fájt, kegyetlenül. Aztán pihentem egyet. Volt időm gondolkodni,igaz inspirálást kaptam. Sokat, jó felé. Rájöttem, hogy okos,intelligens,értékes,érdekes szép nő vagyok. NŐ, csupa nagybetűvel. Kortalan, ez az anyai örökségem.
A változás és az elengedés azt jelenti számomra,hogy el kell engedni azt a fajta felfogást,amit eddig hordoztam magamban. Magamnak kell megfelelnem,magamat kell szeretnem,tisztelnem és becsülnöm. Minden csak ezután jöhet. Ettől változom is. Így beteljesedik a horoszkóp.
Ma azt vallom,aki szeret így szeret. Érzékenyek,értékesnek. Ma már nem egy szamár vagyok,aki jó lesz a ló helyett is. Nem egy pótlék,akit elő lehet venni,ha nincs más.
Nem,ma egy olyan NŐ vagyok,aki értékes és igenis értékelje ezt az,aki szeretné hogy vele legyek.
Így próbálom élni az életem. Akinek jó így,velem marad,akinek nem……😉😊

a