Ki fizeti meg a révészt…

Kicsit csalóka a cím,de találó.
Mert mindig mindenért fizetni kell. Azért is amit ingyen kell hogy kapjunk. A szeretet,a tisztelet,a megbecsülés. Ebben a jó pár évben ezt megtanultam. Mindenért. A jó szóért,egy ölelésért,mindenért.
Szeretsz? Oksa én is,de tudod annyira tetszik,de nem tudom hogy kell rendelni….és fizetsz. Megölellek,de tudod van más, de ha elfogadod így? És újra fizetsz. Itt vagyok,megvigasztallak,de tudod légyszi és segíts…és újra fizetsz.
Mért van az,hogy minden amit ingyen kell hogy kapjunk,fizetni kell.
Lehet engem csak az ilyenek találnak meg. Lehet ez a Karmám,de lassan nem bírom…
Fázunk lassan egy hónapja. Nincs fűtésünk, a gázszerelők pedig nagy Urak lettek. Ha nincs az unokatestvéremnek villanykályhája,hát megfagynánk. Igaz hatalmas villanyszámlán kell lesz,de ugyan ez kit érdekel.
Ma egy számomra teljesen vadidegentől kaptam segítséget. Pedig nem ismer,azonkívül hogy nála vásárolok. Felajánlotta,van felesleges hősugárzó ja,szívesen odaadja.
Pedig Ő idegen. Nem kér semmit. Nem kell fizetni.
Mért van az,hogy épp azok követelnek tőlünk fizetséget, akik azt mondják fontos vagy? Megmondom. Mert egyáltalán nem vagy fontos!!! Mert csak addig számítasz,míg fizetsz. Mert azt mondják Jézus koporsóját se őrizték ingyen. Hát ilyen vallásban én nem hiszek!
Az én vallásom a szereteten,az tiszta önzés nélküli életen, a megbocsájtáson alapul. Azon,hogy a segítség ingyen van. A szeretet,a megbecsülés,a tisztelet ingyen van.
Nem azért szeretem a másikat, mert mit kapok ajándékba, nem azért mert hogy viszonozza, mert akinek csak ez számít, az nem szeret,annak nem vagy fontos.
Igen,lehet viszonozni mindent, jó szóval,hittel,bizalommal,a másik meghallgatásával vagy épp azzal hogy akkor vagy ott,amikor a legnagyobb szükség van rád. Én egy ilyen világban hiszek és csak remélni tudom, hogy vannak még ilyenek. Néhányról tudok. Ők azok,akik a fiaim mellett a legjobbak nekem. Ők több mint munkatárs, többek…sokkal többek. Ilyen emberekből kellene sok.

a