Próbáltál már rózsakvarcot újra fűzni?

Próbáltál már rózsakvarcot újrafűzni? De nem damilra, hanem rugalmas vékony szálra?
Olyankor mikor érzed napok sőt hetek óta, hogy kell, mert elszakad?
Nem először csinálom, de minden alkalommal hasonló gondolatok cikáznak a fejemben. Ott dübörögnek végig, minden pillanatban.
Megfogod az elsőt és rájössz nem lesz ez egyszerű. A szál nem találja a lyukat, te hiába tudod hogy ott van, ez csak illuzió. Próbálgatod, de nem megy. Forgatod a kezedben és azt gondolod , de igen ott kell lennie. Leteszed, de érzed meg kell fogni újra és kezded újra, mert nem igaz hogy nem sikerül. És a türelmed, a kitartásod sikert hoz. És jön a következő és igy tovább. Van amelyik gyorsan megy, van amelyik lassan. Aztán egy leesik a földre, azt gondolod hagyod, de ott mottoszkál a fejedben, hogy hiányozni fog….ezért négykézlábra ereszkedsz és addig keresed míg meg nem találod. Felkelsz és felfűzöd, ést azt gondolod, igen ez biztos hiányzott volna és boldog leszel ettől.
Fűzöd Őket egymás után és elgondolkodsz, ilyen maga az élet is. Van mikor könnyű, van amikor azt gondoljuk ott az út, de falakba ütközünk. Ha kitartó vagy a siker garantált, de meg kell tanulnod türelmesnek lenni, épp mint a fűzéskor.
Amikor az előző szálról leveszed a kövecskéket, ragaszkodnak hozzá, nem engedik hogy lehúzd. Aztán mikor felfűzöd az újra, azt veszed észre, olyan könnyen csúsznak rajta, mintha mindig is ott lettek volna. Az életben is igy van. Ragszkodunk a régihez, még ha tudjuk is vége, elszakadt vagy szakadófélben van, vagy éppen egy régi út, amelyen nincs tovább. Aztán mikor ott az új lehetőség, rájövünk minek kellett félnünk, hisz örömet okoz nekünk.
Aztán mikor már a türelmünk végtelen, akkor már csak pár kövecske marad. Azt gondoljuk, ez gyerekjáték, de okoz még meglepetést. Kiesik újra és újra, és nem is olyan könnyű felfűzni hiába nagyobbacskák.
Az elején a rajt lévő angyalt félre rakod, nem kell,minek. De közben rá-rá pillantasz. Elveted a gondolatot, hogy felrakd rá, mégis mire végzel tudod jól, hogy ott a helye és felteszed azt is.
Mert így egész és kerek. Aztán elnézed milyen szép, arra gondolsz, ha ez sikerült, miért ne sikerülne más is.
Számomra minden rózskvarc újra fűzés egy kihívás. Ha végig tudom csinálni, minden kövecske felkerül, sikerülni fog minden ,amit szeretnék….

a