Sosem fogom megérteni….

Nem is értem miért zaklatnak fel a dolgok. De azt sem,hogy mi a jó abban ha direkt,vagy lehet hogy nem direkt,de felzaklatnak.
Nem akarom megérteni a pasi gondolkodást. Majd talán egy új életben,de ebben biztos nem.
A világ legegyszerűbb dolga….a sértődés.
Ha elmondod az igazat,megsértődnek.
Ha olyan dolgot teszel ki a faladra, megsértődnek.
Ha az ismerőseid száma nő,megsértődnek.
Ha elmondod mit vársz,megsértődnek.
Ha elmondod mi nem tetszik,megsértődnek.
Komolyan,mint az óvodában. Jaj meghúzta a hajam,óvónéni,óvónéni bántották!
Csak az a helyzet,ez már nem az óvoda. Ha szeretnénk,hogy szeressenek,akkor ez sok mindennel együtt jár. Mert a világnak nem mi vagyunk a közepe. A magaménak igen. De van még rajtunk kívül 5 milliárd ember. Ebből kevesekkel találkozunk,de velük dolgunk van. Ki tanít,ki csak egy átfutó pillanat. Tanít…akit ugye lehet. Vannak emberek,akiknek hiába mondasz bármit. Ha nem vagy ott,nem fogod a kezét,akkor elfelejt mindent. Aztán jön majd,hogy minden rossz volt, hogy a Te hibád.
Nos eljött az életemben az a korszak,amire oly rég vágytam. Ma már tudom,nem én vagyok mindennek az oka. Ma már nem akarok mindenkinek megfelelni. Az életemben én vagyok az első. Ennyi idősen már megengedhetem magamnak.
Sőt,eddig is ezt kellett volna. Nem mások igényeit kielégíteni. Amikor az ember elgondolkodik,mit kapott rájön,hogy töredéket csak.
Emlékszem,hogy mikor megismerkedtünk,a legnagyobb bajban,Te megálltál az autóval hazafelé az út szélén és meghallgattál. Mindig érdekelt mi történt. Aztán túl kényelmes lett. Elfelejtődött,hogy vagyok én is. Mentek az évek és Te a nagy kényelemben elfelejtetted,hogy egy nőt szeretni,tisztelni és becsülni kell. Egy nőnek mondani kell,hogy szép, hogy egyedi és különleges. Mert Te ezt megkaptad. Miután találtál mást,bár nem hinném,érdekes módon rájőttem,hogy szép vagyok,értékes,érdekes. Tudok szívből nevetni, tudok szeretni még pedig azt a valakit,akinek nem kell megjátszania magát. Mert tudom szeretni az EMBER-t azért aki. Számomra az hogy milyen a külseje,nem igazán mérvadó. Igaz valahol számít, de még szerencse hogy nem mindenkinek ugyanaz tetszik. De a külsőségek nem minden. Lehet valaki szép,ha üres. Lehet valakinek nagy mellei,és akkor mi van? Én így vagyok tökéletes,ahogy vagyok.
Sértődés? Miért is? Mert kitettem valamit,ami nagyon igaz!
Mindenkire igaz. Igérgetünk,azért hogy ne tartsuk be.
Nekem is van ládám. Nem egy,több. Tele olyan ígéretekkel amit kaptam, nem csak Tőled.
Én mindig próbálom betartani,csak olyat ígérek,amiről tudom,gondolom hogy be tudom tartani.
Aki ezért megsértődött, hát tegye. Majd megnyugszik….
De az élet megy tovább,eldöntheti bárki, velem vagy nélkülem. A választás szabadsága ott van.

a